Vieren !

Een zomerweek, zoals ik die al meer dan 30 jaar geef, gaat voor mij over het vieren van het leven, met alles!!

Het meedoen aan deze week maakt je wakker. Wakker op waar je vanuit oude patronen leeft en waar vanuit  je spirit. Wakker en gevoelig in je lichaam: waar hou je je energie terug, waar mag het stromen. Wakker op waar je in liefde bent met jezelf en waar je jezelf/je gevoel veroordeelt.

Het is een week waar je vrij kan onderzoeken, waar je kan rusten in wie je bent, waar je kan genieten van wie je bent. Het leven vieren in verbinding met jezelf en de anderen. Bevrijdend kunnen lachen en evenzeer bevrijdend mogen huilen. Jezelf laten zien, in al je kwetsbaarheid en schoonheid: aan de anderen maar zeker ook aan jezelf! Het  af en toe niet weten en daar geen punt van maken.

Samen in stilte zijn, als in een tempel. Er hoeft niets meer gedaan. Samen bewegen, dansen, vieren, plezieren. Samen delen, woorden geven aan je meest eigen gevoel, geraakt worden door herkenning. Samen luisteren naar binnen, ieder op zichzelf en tegelijk zo verbonden.

En genieten van het buiten ontbijten, van de heerlijke maaltijden, van de natuur, het wandelen, fietsen, zwemmen, zonnen, de talloze kleine contactjes tussendoor.

Voor mij is een zomerweek het leven vieren, met alles. Na deze week ga je opgefrist en geinspireerd verder met leven.
Je bent van harte welkom om mee te vieren!

 

Elementen die deze week tot een inspirerende ervaring maken:

Meditatie
Soms zitten we een tijdje in stilte, zodat je goed naar binnen kunt luisteren. Soms zijn er woorden die je de weg wijzen naar plekken in jezelf, waar je zelf makkelijk aan voorbij gaat. Woorden die je laten ervaren dat je vanuit een ruimer perspectief naar jezelf kunt kijken. Woorden die je zachter maken, raken, thuis brengen.

Beweging
Beweging nodigt dat in je uit, wat zich teruggetrokken heeft (aan vitale energie, aan gevoel, aan expressie etc) om weer te gaan stromen, mee te doen met jouw leven en levendigheid. Het maakt je wakkerder, gevoeliger en stromender. Je gaat je verbonden voelen met je lichaam en jezelf. Het bewegen heeft soms de vorm van subtiel lichaamswerk, soms wordt de beweging door muziek uitgenodigd.

Delen
Delen gaat over tevoorschijn komen, je laten horen/ zien. Dat is altijd spannend, omdat je zoveel van jezelf hebt teruggetrokken uit onveiligheid. Het vraagt moed  om daar, al zoekend, woorden aan te geven. En dan zijn er altijd die stemmetjes die zeggen dat je het niet kan, te veel zegt, te weinig, het niet waard bent enz enz. We zullen dit regelmatig oefenen, in tweetallen en in de hele groep. En het zal steeds wat vanzelfsprekender worden. En elke keer als er iemand een eigen ervaring deelt, raakt dit weer bij anderen, is er herkenning en verbondenheid.

Verder zijn er regelmatig structuren in tweetallen, ontstaat er vaak aan het eind van de week een helend ritueel, is er ruimte voor genieten, voor ontspanning, voor humor….. Het is een bedding waarin je echt thuis kunt komen.

Mocht ik je nog niet kennen, dan hebben we van tevoren een kennismakingsgesprek om samen te kijken of deze week bij je past. 

Praktische gegevens

Data:  maandag 16 juli (12.00 uur) tot zaterdag 21 juli (11.30 uur)
Kosten: € 595,-- wanneer je moet rondkomen van een gezinsinkomens tot €1000,--;  € 655,-- voor gezinsinkomens tussen € 1000,-- en € 1500,--; € 715,-- voor gezinsinkomens tussen € 1500,-- en € 2100,-- en € 785,-- voor gezinsinkomens boven € 2100,-- Dit bedrag is inclusief verblijf en maaltijden (vegetarisch) en bad- en bedlinnen
Het overnachten in een eigen appartementje kost 50 euro extra.
Opgave: telefonisch: 030-2716888 of per mail: info@hansverink.nl Hiermee zeg je tevens toe om z.s.m. € 175,-- aanbetaling over te maken op NL43INGB0003673897 van J.A. Verink te Utrecht. De rest van het geld maak je uiterlijk twee weken van tevoren over.
Annulering: Bij annulering tot drie weken voor aanvang wordt alleen de aanbetaling in rekening gebracht. Bij annulering binnen drie weken voor aanvang betaal je de helft van het bedrag. Bij annulering na 11 juli betaal je 375 euro.
Van tevoren krijg je een brief met routebeschrijving en namenlijst, zodat je wellicht mee kunt rijden.