8 weekse Mindfulnesstraining

IMG 4966  

 

 

 

Peggy van den Hoogen

 

De volgende trainingen van Peggy beginnen weer in januari

 

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)

Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) is een praktische en effectieve aandachttraining om beter te leren omgaan met stress, pijn, piekeren en emoties. Je leert door te doen. Centraal in de achtweekse training staat het beoefenen van mindfulness - open, vriendelijke aandacht voor je huidige ervaring - en het integreren hiervan in je dagelijks leven. Mindfulnesstraining is geen gespreksgroep en geen therapie.

Mindfulnesstraining bij chronisch lichamelijke klachten

Mindfulness for Health is een achtweekse mindfulnesstraining, specifiek gericht op het leren leven met chronische pijn, ziekte of moeheid en de stress die hier mee samen gaat. Evenals bij de MBSR-training, staat het beoefenen van mindfulness en het integreren hiervan in je dagelijks leven centraal.
MfH is gebaseerd op de persoonlijke ervaring van Vidyamala Burch. Zij leeft met ernstige rugpijn sinds 1976 en beoefent mindfulness en meditatie sinds 1985. De training bevat de kernelementen van het reguliere MBSR programma, maar heeft enkele specifieke toepassingen voor mensen die leven met chronische lichamelijke klachten. Dit betreft een onderscheidende benadering van mindfulness in het dagelijks leven (het ontwikkelen van een ondersteunend dagritme) en mindful bewegen. Daarnaast is de beoefening van compassievolle aanvaarding een kernelement van de training.

Vervolgtraining: Mindfulness-Based Compassionate Living (MBCL)

De compassietraining 'Mindfulness-Based Compassionate Living' (MBCL) is een ervaringsgerichte training om mindfulness en vriendelijkheid - naar jezelf en anderen - te blijven oefenen, vooral in contact met ongemak en pijn. Je leert door te doen, te oefenen. De compassietraining is een vervolg en waardevolle aanvulling op de 'gewone' mindfulnesstraining. Je leert hoe je de 4 hartkwaliteiten - liefdevolle vriendelijkheid, mededogen, (gedeelde) vreugde en gelijkmoedigheid - meer ruimte kunt geven en hoe je waardegericht kunt leven. Het nodigt je uit een pad te bewandelen dat moed vergt, en je gaandeweg leert hoe je je kwetsbaarheid kan omarmen en volop ja kunt zeggen tegen het leven.

Doorlopende mindfulness terugkomavonden

Om de week vindt op zondag (19:45 - 21:15 uur) in Centrum Osher een mindfulnes terugkomavond plaats. Iedereen die in Osher of elders een mindfulnesstraining heeft gevolgd en regelmatig samen met anderen wil blijven oefenen is welkom. Bedoeld ter inspiratie en om je mindfulnessbeoefening te ondersteunen en verdiepen. Je kunt op elk moment instappen.

Aanmelden en informatie

Peggy van den Hoogen
okee mindfulnesstraining
06 43790379
info@okeetraining.nl
https://www.okeetraining.nl